Zsiványpecsenye párizsiasan

FőoldalHúsos ételFőfogásZsiványpecsenye párizsiasan

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zsiványpecsenye párizsiasan hozzávalói:

Zsiványpecsenye párizsiasan elkészítése:

A szűzpecsenyét hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük - vékony, kb. 0,5 cm vastag szeleteket vágunk, hogy könnyen átsüljön. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre daraboljuk és leveleire szétszedjük. A húsos szalonnát a szűzpecsenyéhez hasonló nagyságú, de vékonyabb szeletekre vágjuk.

A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Kihegyezett hurkapálcikára felváltva feltűzzük az előkészített nyersanyagot. Megsózzuk és őrölt borssal fűszerezzük. A cigánypecsenyéket lisztbe, majd felvert tojásba beleforgatjuk. Közepes hőmérsékletűre hevített olajban megsütjük. (Ügyeljünk arra, hogy olyan hosszúságú pálcikákat készítsünk, ami belefér a frituba!)

Vegyes salátával és sült burgonyával köríthetjük.

Egy finom zsiványpecsenye párizsiasan ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1570 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei