Zsiványpecsenye

FőoldalHúsos ételFőfogásZsiványpecsenye

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zsiványpecsenye hozzávalói:

Zsiványpecsenye elkészítése:

A sertéstarját felszeleteljük, a szeleteket körülbelül két centi nagyságú kockákra daraboljuk. A szűzpecsenyét megtisztítjuk, hártyáját eltávolítjuk, vékonyan, keresztirányban felszeleteljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre daraboljuk és leveleire szétszedjük. A gombafejeket is megtisztítjuk, megmossuk, belső részüket megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük.

A füstölt szalonnából kis lapokat vágunk. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, korong alakú szeletekre vágjuk. Hurkapálcikát kihegyezünk, majd felváltva sertéstarját, vöröshagyma-szeleteket, füstöltszalonna-szeletet, burgonyát és sertésszűzpecsenye-szeletet fűzünk fel rá. Úgy készítsük, hogy minden adagba hat szelet hús jusson, a két végére fűszerezett gombafejek kerüljenek.

Az olajsütőben közepes hőmérsékletűre hevítjük az olajat, és lassú sütéssel átsütjük a zsiványpecsenyét. (Sütés előtt célszerű legalább egy órával megsózni és fűszerezni, hogy zamatos legyen teljes mélységében.)

Egy finom zsiványpecsenye ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1570 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei