Zsemlegombóc

FőoldalZöldségesételFőfogásZsemlegombóc

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zsemlegombóc hozzávalói:

Zsemlegombóc elkészítése:

A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, és a zsírban megpirítjuk. Ezután leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy órát állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát. Ekkor ütjük bele a tojásokat, sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Könnyebb lesz a gombócunk, ha 1 dkg élesztőt is morzsolunk a tejbe, és azzal dagasztjuk meg a tésztát. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, sós vízben 5-10 percig főzzük. Tálalás előtt vágjunk ketté egy gombócot és kóstoljuk meg, hogy átfőtt-e. Vadas húshoz és szalontüdőhöz illik a legjobban.

Egy finom zsemlegombóc ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1114 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei