Zsebes karaj

FőoldalHúsos ételFőfogásZsebes karaj

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zsebes karaj hozzávalói:

  • Zsebes karaj
  • Zsebes karaj elkészítése:

    A kicsontozott, de még egyben lévő rövidkarajba, az egyik végétől egy fél szelet vastagságnyi távolságra - éles és hegyes késsel - szúrjunk egy "zsebet", majd vágjuk fel a szeletet. (Ezt követően megint zseb- és szeletvágás következik, amíg tart a hús.) A füstölt szalonnát kockázzuk fel, s egy serpenyőben tegyük a tűzre. Ha már kiengedte a zsírja javát, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, s együtt pirítsuk, amíg a káposzta megpuhul, sőt egy pici színt is kap. Ezzel a keverékkel töltsük meg a gyengén kiklopfolt, s gyengén besózott (zsebes) hússzeleteket. (A töltőnyílást hústűvel, vagy fogpiszkálóval a legegyszerűbb lezárni.) A húst a klasszikus módon panírozzuk, s bő forró olajban süssük pirosra.

    Egy finom zsebes karaj ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4422 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei