Zsázsakrémleves

FőoldalLevesZsázsakrémleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zsázsakrémleves hozzávalói:

Zsázsakrémleves elkészítése:

A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A sütőt 175°C fokra felmelegít- jük. A tésztából 4 nyuszit kiszúrunk. Kevés vízzel elkevert tojássárgájával bekenjük a nyulakat. Szemének borsot dugunk a tésztába, és 10 perc alatt aranybarnára sütjük a figurákat. A vízitormát megmossuk, és apróra tépkedjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 20 g vajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, majd közepes tűzön 5 percig főzzük. A főzőtejszínt a leveshez adjuk, és felfőzzük. A maradék vajat a levesbe tesz szük, és elektromos habverővel vagy botmixerrel felhabosítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A garnélát megmossuk, szárazra töröljük, és a levesben 2 percig főzzük. A levest tányérokba merjük, és apróra vágott zsázsával és a nyuszival díszítjük.

Egy finom zsázsakrémleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1223 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei