Zongorabillentyű

FőoldalÉdesDesszertZongorabillentyű

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zongorabillentyű hozzávalói:

Zongorabillentyű elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük egy keveset. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd rákenjük az alábbiakat: 1 tojás fehérjét 5 deka cukorral sűrű habbá keverünk, hozzáadva 1 kávéskanál citromlét. Sajnálom, itt nem segít a robotgép, ezt bizony keverni kell, ha nem is fakanállal, a spirálos habverő is jó, de keverni, keverni, amíg jó sűrű lesz. Megkenjük a tésztát vele. Keskeny rudakra vágjuk, mint pl. a sajtos rudat. Langyos sütőben inkább szárítjuk, mint a habcsókot. Akkor igazán szép, ha a hab felemelkedik, és fényes fehér marad. Ha kicsit megsárgul, akkor is finom... Aztán dugjuk el egy dobozba, mert ha áll, puhul, és még jobb lesz, de ehhez nagyon szigorúnak kell lenni a családunkhoz. Ez a recept a nagymamámé volt, szóval nagyon régi, békebeli.

Egy finom zongorabillentyű ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1095 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei