Zománcozott nyúlpástétom

FőoldalElőételZománcozott nyúlpástétom

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zománcozott nyúlpástétom hozzávalói:

Zománcozott nyúlpástétom elkészítése:

Az előkészített, kicsontozott nyúlgerincet egyelő nagyságú szeletekre vágjuk és vékony szalonna csíkokkal megtüzdeljük. Felhevített zsírban félpuhára sütjük.A nyúlhús inas részeit, hártyáját eltávolítjuk és a sertéshússal, a libamájjal együtt finomtárcsájú húsdarálón többszőr átdaráljuk. Egész tojást, sót, őrölt borsot és pástétom füszert adunk hozzá. Konyakkal meglocsoljuk, egyenletesen eldolgozzuk. Egy téglalap alakú formát füstölt szalonnával bélelünk. A formába rétegezve töltjük a pürét és az elősütött nyúlszeteteket. Az utolsó réteg nyúlpüré legyen, amelyet vékony szalonnaszeletekkel borítunk be. A megtöltött formát vízfürdőbe tesszük és középmeleg sütőben készre pároljuk/45-50 perc/. Ha elkészült, kihűtjük, még langyos állapotban olvasztott és visszahűtött aszpikkal átitatjuk. Hűtőszekrényben egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva csepegtető rácsra tesszük és átvonjuk barna zománc mártással. Ismét hűtjük, hogy a mártás is megdermedjen, majd olvasztott és visszahűtött aszpikkal fényezzük.

Tálalás előtt forróvízbe mártott éles késsel 4-5 miliméter vastagságú szeletekre vágjuk. Salátalevelekkel díszített tálra helyezzük a szeleteket, aszpikkal fényezzük, narancs gerezdekkel és kockára vágott vörösboros aszpikkal díszítjük. Külön, mártásos csészében cumberland mártást adunk hozzá.

Egy finom zománcozott nyúlpástétom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1196 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei