Zöldspárga-saláta

FőoldalZöldségesételFőfogásZöldspárga-saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldspárga-saláta hozzávalói:

Zöldspárga-saláta elkészítése:

A sütőt 200°C fokra előmelegítjük. A tojássárgáját a citromlével és egy kevés sóval simára keverjük; az olajat először egész lassan, majd vékony sugárban, kézi mixer legmagasabb fokozatán folyamatosan keverve hozzáadjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, turmixgéppel péppé zúzzuk, majd az olajos tojáshoz adjuk. A mártást szitán átszűrjük és sóval, citromlével ízesítjük; a bagettet kb. 2 cm-es kockákra vágjuk és forró olajban, enyhén megpirítjuk. A paradicsomot kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és a kenyérkockákhoz adjuk; a petrezselymet szintén beletesszük; majd a kenyérkockákat tepsire rakva, forró sütőben 5 percig pirítjuk. A spárgák alsó végét levágjuk; a zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és lehetőleg a spárgával azonos méretű darabokra vágjuk, a cukkínit megmossuk és ugyanakkora csíkokra vágjuk. A zöldbabot sós vízben kb. 12 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, a spárgát a maradék olívaolajban átpirítjuk, sózzuk és borsozzuk, vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt lében a cukkínit megpároljuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, nem túl puhára pároljuk, és melegen tartjuk. A zöldbabot felforrósítjuk, és szintén melegen tartjuk. A zöldségeket egy tálon szépen elrendezzük, leöntjük a tonhalmártással, meghintjük vágott petrezselyemmel, majd pirított kenyérkockákkal és fekete olajbogyókkal díszítve tálaljuk.

Egy finom zöldspárga-saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1043 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei