Zöldségropogós-krokett

FőoldalZöldségesételFőfogásZöldségropogós-krokett

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldségropogós-krokett hozzávalói:

Zöldségropogós-krokett elkészítése:

A vegyes zöldséget megmossuk, apró kockákra vágjuk, gyengén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűtjük, levéből jól kicsavarjuk.

Közben vajból és lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a zöldség főzőlevével és a kicsavarásnál visszamaradt lével. Habverővel gyorsan simára keverjük, és lassú tűzön sűrű mártás eléréséig kevergetjük. Ha túl sűrű, 1 dl forró tejjel hígíthatjuk. Aztán beletesszük a főtt zöldséget, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, jól összekeverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Meglisztezett tálra szétterítjük, hűtjük.

Ezután lisztezett deszkán henger alakú kis krokettekké alakítjuk, amelyeket lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatunk, és bő, forró zsírban ropogósra kisütünk.

Forrón tálaljuk, külön tartármártással.

Egy finom zöldségropogós-krokett ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1992 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei