Zöldségleves szerecsendióval

FőoldalZöldségesételFőfogásZöldségleves szerecsendióval

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldségleves szerecsendióval hozzávalói:

Zöldségleves szerecsendióval elkészítése:

A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk, és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk, és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2,5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük. A zellerlevelet kivesszük, és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk, és rögtön tálaljuk. Zöldségleves garnélával.

Egy finom zöldségleves szerecsendióval ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1008 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei