Zöldségleves garnélával

FőoldalLevesZöldségleves garnélával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldségleves garnélával hozzávalói:

Zöldségleves garnélával elkészítése:

A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és zöldborsót 5 dl vízzel lábasba tesszük, ételízesítővel és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszint, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkában, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

Egy finom zöldségleves garnélával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1087 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei