Zöldséges harcsapástétom

FőoldalElőételZöldséges harcsapástétom

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges harcsapástétom hozzávalói:

  • Zöldséges harcsapástétom
  • Zöldséges harcsapástétom elkészítése:

     

    A megmosott húsos harcsa csontokat sós, vöröshagymával ízesített vízben megfőzzük. Amikor megpuhúlt leszürjük, levében megfőzzük a zöldségeket is.

    A húst leszedjük a csontokról, áztatott és kinyomkodott zsemlével, a főtt zöldségekkel, tojásokkal és fűszerekkel együtt ledaráljuk.

    Tejfölt keverünk bele, majd utánaízesítünk.

    Egy mély-hosszú formát vékony szalonna lapokkal kibélelünk, beleöntjük a pástétom masszát és szalonnával befedjük.

    Tepsibe vizet öntünk, ebbe állítjuk a formát, majd sütőbe téve, közepes hőmérsékleten 35-40 percig pároljuk.

    Az elkészült pástétomot a formából kiborítjuk, felszeleteljük. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.

    Egy finom zöldséges harcsapástétom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1791 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei