Zöldséges harcsapástétom

FőoldalElőételZöldséges harcsapástétom

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges harcsapástétom hozzávalói:

Zöldséges harcsapástétom elkészítése:

A megmosott húsos harcsa csontokat sós, vöröshagymával ízesített vízben megfőzzük. Amikor megpuhúlt leszűrjük, levében megfőzzük a zöldségeket is. A húst leszedjük a csontokról, áztatott és kinyomkodott zsemlével, a főtt zöldségekkel, tojásokkal és füszerekkel együtt ledaráljuk. Tejfölt keverünk bele, majd utánaízesítünk. Egy mély-hosszú formát vékony szalonna lapokkal kibélelünk, beleöntjük a pástétom masszát és szalonnával befedjük. Tepsibe vizet öntünk, ebbe állítjuk a formát, majd sütőbe téve, közepes hőmérsékleten 35-40 percig pároljuk. Az elkészült pástétomot kihűtjük, hűtőben megdermesztjük. A formából kiborítjuk, felszeleteljük.

Tállaláskor az előhűtött tálra megmosott salátaleveleket teszünk, erre helyezzük a felszeletelt pástétomot. Paradicsom cikkekkel, citrom szeletekkel, kaviárral és főtt fürjtojással díszítjük. Külön remulade mártást adunk hozzá.

Egy finom zöldséges harcsapástétom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1292 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei