Zöldséges csicseriborsó leves

FőoldalLevesZöldséges csicseriborsó leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges csicseriborsó leves hozzávalói:

Zöldséges csicseriborsó leves elkészítése:

A csicseriborsót megmossuk és fél liter vízben 10-12 órát áztatjuk. Az ételízesítő port és a babérlevelet hozzáadjuk. Lefödve 30-40 percig lassú tűzön főzzük. A zöldségfélét megmossuk, amit kell, meghámozzuk. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a szárakat vékonyra szeleteljük. A sárgarépát karikákra, a paprikát kockákra vágjuk, a zellert hosszú csíkokra metéljük. A petrezselymet zöldjével együtt felaprítjuk. A babérlevelet a megfőtt csicseriborsóból kidobjuk, 3/4 liter vizet ráöntünk és felforraljuk. Az összes zöldséget hozzáadjuk, lefedjük és 8 percig főzzük, de vigyázzunk, hogy mindegyik egy kissé ropogós maradjon. A paradicsomot cikkekre vágjuk és a levesbe dobva 2 percig ezt is főzzük. A petrezselymet, a zellert és a majoránnalevelet felaprítjuk, a vajjal együtt a levesbe keverjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.

Egy finom zöldséges csicseriborsó leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1273 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei