Zöldséges aszpik

FőoldalElőételZöldséges aszpik

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges aszpik hozzávalói:

Zöldséges aszpik elkészítése:

A tisztított zöldségeket egészben vagy darabolva vízben, fűszerekkel, sóval és tárkonyecettel feltesszük főzni. Lassú forralással főzzük amíg a zöldségek megpuhúlnak.

A levet leszűrjük, a zöldségeket félre tesszük más készítményekhez. A léhez hozzákeverjük az áztatott zselatint, elkeverjük és felforraljuk.

A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés zöldséges lével felmelegítjük és az egészhez öntjük. Lassú, gyöngyöző forralással addig főzzük amíg az aszpik letisztul.

Levesszük a tűzről, rövid ideig pihentetjük, majd leszűrjük. Lehűtjük, hűtőben dermesztjük. Hideg zöldségkészítményekhez használjuk.

Egy finom zöldséges aszpik ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1023 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei