Vörösboros narancssaláta

FőoldalDesszertÉdesVörösboros narancssaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vörösboros narancssaláta hozzávalói:

  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 dl vörös desszertbor
  • 3 db narancs

Vörösboros narancssaláta elkészítése:

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük. A másik két narancsot meghámozzuk, a fehér héját is leszedjük, kibújtatjuk belőle a gerezdeket, és hűtőbe tesszük. A kicsöpögő levét felfogjuk, és a többihez öntjük. Kis lábasban felforraljuk a narancslevet és benne a reszelt héjat, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Amikor felforrt, tovább főzzük, amíg a harmadára sűrűsödik. Kissé kihűtjük, és hozzáöntjük a bort. A narancsokat tálkába rakjuk, és meglocsoljuk a vörösboros lével. Azonnal szervírozzuk. Díszítésnek egy szelet pirított gyümölcskenyeret rakhatunk a tetejére.

Egy finom vörösboros narancssaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 946 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei