Vizespiskóta

FőoldalÉdesDesszertVizespiskóta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vizespiskóta hozzávalói:

Vizespiskóta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a vízzel, cukorral habosra verjük (fehéredésig), majd 3 részletben adagoljuk hozzá a sütőporral kevert lisztet, óvatosan forgatva a habverőt, össze ne essen a hab. Végül zsírozott, lisztezett nagy gáztepsiben sütjük 30-40 percet (tűpróbáig). Ha kihűlt, krémmel megkenve, vagy töltve fogyasztjuk. Lehet a Női szeszély alapja is. Ha barna tésztára van szükségünk, teszünk bele 5 dkg kakaót is, ilyenkor csak 20 dkg lisztet veszünk. A kakaót a liszttel előzőleg összekeverjük a sütőporral együtt.

Egy finom vizespiskóta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1260 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei