Vaníliás vagy kakaós, diós, mákos csiga

FőoldalÉdesDesszertVaníliás vagy kakaós, diós, mákos csiga

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vaníliás vagy kakaós, diós, mákos csiga hozzávalói:

Vaníliás vagy kakaós, diós, mákos csiga elkészítése:

Kelés után vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a töltelékkel és felsodorjuk. Kb. 3 cm-es darabokat vágunk. Tepsibe rakjuk és megsütjük. Mikor félig megsült, kivesszük és 3 dl cukros tejjel megkenjük, majd tovább sütjük. A receptet tetszés szerint variálhatjuk úgy, hogy a töltelékbe (a margarinhoz és a porcukorhoz) különféle ízesítő anyagokat teszünk: 5 dkg kakaót, így kakaós csigát kapunk. De kakaó helyett finom 2-3 dkg őrölt fahéjjal kiegészítve a cukros vajat. Vagy: 15 dkg darált diót vagy mákot, esetleg 15 dkg kókuszreszeléket használhatunk. Különlegesen finom diós vagy mákos csigánk lesz, ha a tésztába beledagasztunk 5 dkg mazsolát is.

Egy finom vaníliás vagy kakaós, diós, mákos csiga ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1196 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei