Vaníliás mézkrém

FőoldalDesszertÉdesVaníliás mézkrém

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vaníliás mézkrém hozzávalói:

Vaníliás mézkrém elkészítése:

A bort serpenyőbe öntjük, és lassan felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval laza habot verünk. A kukoricakeményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a borhoz, és fakanállal állandóan kevergetve besűrítjük, majd félretesszük. Elektromos habverővel felverjük a tojássárgákat, a vaníliaaromát és a mézet, amíg a keverék kissé habossá válik. Továbbra is folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a boros keverékhez. Addig kevergetjük, amíg lehűl, és sima, egynemű krémet kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és tálkákba adagoljuk. Folpackkal lefedjük a tálkákat, és a tálalásig hűtőben tartjuk.

Egy finom vaníliás mézkrém ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1143 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei