Vaníliás félholdak

FőoldalÉdesDesszertVaníliás félholdak

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vaníliás félholdak hozzávalói:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 csipet fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg darált mandula

Vaníliás félholdak elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. Beledolgozzuk a kardamomot, a fahéjat, a lisztet és 3 evőkanál kivételével a mandulát. A tésztát 2 órára behűtjük. Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Félhold alakú kiszúróval kivágjuk a formákat, és a tepsire rakjuk. A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a holdak tetejét. Megszórjuk a félretett mandulával, és sütőben kb. 10 percig sütjük.

Egy finom vaníliás félholdak ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 869 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei