Vagdalt hús

FőoldalFőfogásHúsos ételVagdalt hús

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Vagdalt hús hozzávalói:

Vagdalt hús elkészítése:

A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és olajon megfuttatjuk. Először morzsát a vízzel, a tejszínnel, a tojásokkal és a zúzott fokhagymával elkeverjük, a hagymás petrezselyemmel a húshoz adjuk. Megfűszerezzük és jól összedolgozzuk. Ebből a masszából többféle vagdaltat süthetünk.

MINIGOMBÓC: vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk és enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk. Sütőben közepes lánggal kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

HÚSPOGÁCSA: a masszából vizes kézzel nagyobb gombócokat formálunk ujjnyi vastag, féltenyérnyi nagyságú pogácsává lapítjuk. Ezután zsemlemorzsában hempergetjük és forró olajban, mindkét oldalán 4-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

EGYBESÜLT VAGDALT: a masszát 3 egyenlő részre osztjuk, vízbe mártott kézzel hosszúkás cipó alakúra formázzuk. Enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét olajjal meg kenjük és sütőben közepes lángon 35-40 percig sütjük. Felszeletelve tálaljuk. Hidegen kínálva,franciasaláta és savanyúság illik hozzá.

Egy finom vagdalt hús ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

További szakácskönyvek:

Szerző: zsumi10

0 Szakácskönyv megtekintése

Publikálva: | Megtekintve: 1026 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei