Ünnepi kenyér

FőoldalÉdesDesszertÜnnepi kenyér

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ünnepi kenyér hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 2.5 dl langyos tej
  • 12 dkg joghurtos vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 12 dkg mazsola

Ünnepi kenyér elkészítése:

Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beletördeljük az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a tojássárgáját, egy teáskanál sót, és az egészet a lisztre öntjük. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és 15 percig kelesztjük. A tésztába dolgozzuk a mazsolát, kettéosztjuk, és cipóvá formázzuk. Kissé lenyomjuk, bekenjük tojássárgájával, késsel kissé bevágjuk, és 30 percig kelesztjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A cipókat betesszük a sütőbe, 5 percig elősütjük, lekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és további 30 percig sütjük.

Egy finom Ünnepi kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 933 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei