Tejszines vízitorma leves

FőoldalLevesTejszines vízitorma leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tejszines vízitorma leves hozzávalói:

Tejszines vízitorma leves elkészítése:

Megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk a mogyoróhagymát. A vízitormát leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a vastagabb szárát. A mogyoróhagymát 2 ek. forró vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vízitormát és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel, 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A vízitormát és a hagymát a tojássárgájával és a tejszínnel sima pürévé törjük. A maradék 3 ek. vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és kevergetve felhevítjük. Állandó keverés mellett ráöntjük a levest. Felforraljuk és kevergetve kb. 10 percig főzzük. A vízitormás pürét kevés levessel hígítjuk, majd állandó keverés mellett lassan a forró leveshez adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és a citromlével ízesítjük. A levest botmixerrel felhabosítjuk és azonnal tányérakba merjük, a tetejére kevés tejszínhabot teszünk, kissé elkeverjük. Ízlés szerint a krémlevest vízitormalevéllel díszítve tálaljuk. Ropogós bagett illik hozzá.

Egy finom tejszines vízitorma leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1597 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei