Szilvaszezon

Mi mindenre jó ez a lila gyümölcs?

Publikálva: 2008/08/04

A rózsfélék családjába tartozó szilva gyakori és könnyen termeszthető növényünk. Több módja is van a felhasználásának:
készíthetünk lekvárt, befőtett, süteménybe is kiváló. A friss szilva roppant gazdag káliumban.Vitamin ugyan nincs sok benne, de amik benne vannak azok egymást segítik a felszívódásban. A benne található nagy mennyiségű B vitamin például kifejezetten kedvezően hat az idegrendszerre,segíti az anyagcserét és a tanulást. Kiváló vértisztító hatású, elősegíti az emésztést, a benne lévő kálium segíti a salakanyagok kiürülését, jó hatással van a szívritmusra.

Receptjeink között talál néhány különleges szilvás ételt, próbálja ki!

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei