Szezonális finomság hűvös estékre

Anyukám sütőtök krémleves receptjét osztom meg Veletek, jó étvágyat hozzá!

Publikálva: 2009/10/29

Hozzávalók:

1, 5 kg sütőtök, 3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 kisebb zeller, 0,5 l húsleves (lehet kockából is), 2,5 dl tejszín, só, fehérbors, szerecsendió.

Elkészítés:

A tököt és a zellert meghámozzuk, és kisebb kockára vágjuk. Felaprítjuk a hagymát és fokhagymát, majd a tökkel és a zellerrel együtt felrakjuk főni. Ízesítjük sóval, fehérborssal és a szerecsendióval, majd ha már főtt el róla víz, felöntjük a húslevessel. Ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel vagy turmixgépben összedolgozzuk őket. Ezután a tejszínnel besűrítjük. (Ha hígnak találjuk, rakhatunk bele egy kevés lisztet/ keményítőt.)

Tipp:

Nagyon finom apróra vágott, pirított bacon szalonnával, megszórhatjuk reszelt sajttal, tálalhatjuk pirított zsemle- vagy kenyérkockával.

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei