Szalagos fánk

FőoldalÉdesDesszertSzalagos fánk

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Szalagos fánk hozzávalói:

  • Szalagos fánk
  • Szalagos fánk elkészítése:

    A tésztáját nagyon lágyra alaposan ki kell dolgozni, nem gyúrni, hanem kanállal keverni, hogy szalagos legyen. Kelesztjük legalább egy órát. Deszkára terített abroszra öntjük, és pogácsaszaggatóval szaggatjuk, darabonként kézbe vesszük, és középen benyomjuk. Forró zsírban először fedő alatt sütjük, ezután közepes meleget biztosítunk a további sütéshez. Olajban sütve gyengébb a tésztája.

    Egy finom szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2085 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei