Sajtos bundáskenyér (Borkorcsolya)

FőoldalElőételSajtos bundáskenyér (Borkorcsolya)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Sajtos bundáskenyér (Borkorcsolya) hozzávalói:

  • Sajtos bundáskenyér (Borkorcsolya)
  • Sajtos bundáskenyér (Borkorcsolya) elkészítése:

    A tojást habosra verjük a tejjel, beleszórjuk a fűszereket, és a mustárt is belekeverjük. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és két kenyérszelet közé egy szelet sajtot illesztünk. Jól összenyomjuk, és a dupla szendvicset megmártjuk a fűszeres tojásban. A másik három szendvicspárt ugyanígy addig mártogatjuk, amíg elfogy a tojás. (Lehet, hogy egyik-másik szendvicskenyeret többször is meg kell forgatnunk.) A felforrósított olajban, 180 fokon 2-3 perc alatt szép pirosbarnára sütjük a szendvicseket. A hő hatására a kenyérszeletek között lévő sajt megolvad és összeragasztja a kenyereket. Melegen is, hidegen is kitűnő vacsora lehet valamilyen salátával. Ezenkívül mártásos húsokhoz ünnepi köretnek is adhatjuk. Ekkor a kenyérszeleteket apró, háromszög vagy négyszög alakú idomokra is szabhatjuk, így a kész falatok gusztusosabbak lesznek. A fűszerezést aszerint változtathatjuk, hogy mit szeretünk: zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, pirospaprikát stb., a tojásos tejet ezekkel is fűszerezhetjük. Bármilyen sajtból készíthetjük.

    Egy finom sajtos bundáskenyér (borkorcsolya) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3213 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Dzsekk (2012/05/08):
    Eddig csak mezei bundáskenyeret ettem, de majd kipróbálom ezt is. :)

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei