Sajtos-pizzás kifli

FőoldalElőételSajtos-pizzás kifli

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Sajtos-pizzás kifli hozzávalói:

  • Sajtos-pizzás kifli
  • Sajtos-pizzás kifli elkészítése:

    A szükséges hozzávalókat kenyérsütő gépben megkeverjük, dagasztjuk és mintegy 30 percet kelesztjük. A kelesztés után a gépből kivéve a tésztát 4-5 cipóra szedjük. Minél több darabra osztjuk, annál kisebbek lesznek a kiflik. Ezeket a cipókat letakarva 20-25 percig pihentetjük. Ezek után a cipókat szép kerekre kinyújtjuk és két vágással 4 részre osztjuk, az így kapott háromszögeket tölthetjük különféle töltelékkel. Ha édesebb süteményt akarunk, akkor lekvárral, cukrozott dióval, vagy ízesített túróval tölthetjük. A mostani receptben egy szelet sajtot (trapista) teszünk a kiflibe, amit egy tubusos pizzakrémmel tovább ízesítünk. Ezek után a kifliket feltekerjük, tetejüket tojás sárgája-tej keverékkel megkenjük, majd szezámmagot szórunk rá. Sütés előtt tovább kelesztjük (10 perc). Előmelegített 180°C-os sütőben, mintegy 20 percig sütjük.

    Egy finom sajtos-pizzás kifli ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: kiskukta

    Teljes név: Kiskuta

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2350 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei