Padlizsán parmezánnal

FőoldalFőfogásZöldségesételPadlizsán parmezánnal

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Padlizsán parmezánnal hozzávalói:

  • Padlizsán parmezánnal
  • Padlizsán parmezánnal elkészítése:

    A morzsához kb. 6 ek. sajtot reszelek, és száraz serpenyőben óvatosan megpirítom, félreteszem. A padlizsánt megmosom, egyforma kockákra darabolom. A nagy wok serpenyőmben pici szőlőmagolajat (de jó hozzá az oliva vagy napraforgóolaj is) forrósítok és rádobom a kockákat. Cseppenként adagoljuk hozzá még olajat, amennyi éppen szükséges. Szép pirosas barnára pirítotjuk, majd egy tálon félreteszem a kockákat. 10 cm pórét vékonyra felkarikázok, ezt is megfonnyasztom a serpenyőben. Összekeverem a padlizsánnal és megsózom, fokhagymázom.A kis egyszemélyes üvegtálak aljára pici pirított, sajtos morzsát szórok. Ráhalmozom a hagymás padlizsán felét, kanalazok rá egy kis tejfölt. Erre fektetek tálkánként 3-3 szelet csirkemellsonkát, pici sajtos morzsával megszórom. Újra padlizsánt és tejföl következik. A tejfölt már csak a maradék csipet morzsával szórom meg, és jó sok sajtot reszelek rá. Sütőbe teszem 180 fokra kb. 8 percre és már kész is. Az egész meg van 25 perc alatt, plusz a sütés. Forrón tálalható.

    Egy finom padlizsán parmezánnal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1891 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei