Mit együnk, hogy egészségesebbek legyünk?

Egészséges ételek TOP 10-es listája

Publikálva: 2008/07/30

1. Tonhal:
Sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely segít a koleszterinszint lejjebb vitelében, és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

2. Joghurt:
Kalciumot tartalmaz, ami segít a csontok egészségének megőrzésében, valamint olyan anyagokat is,amelyek elősegítik a bélflóra egyensúlyát.

3. Fokhagyma:
Fogyasztása csökkenti a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a rák kialakulásának kockázatát,erősíti az immunrendszert.

4. Áfonya:
Több antioxidáns és fitonutriens van benne, mint bármelyik másik gyümölcsben.

5. Banán:
A legszénhidrátdúsabb gyümölcs, sok benne a ballasztanyag 

6. Fekete tea:
A teákban lévő antioxidánsok gyökfogó képessége a szív-,és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében játszanak fontos szerepet.

7. Tojás:
A-, B6-, B12- és D-vitamint, folsavat, vasat, foszfort és cinket tartalmaz,fontos szerepet játszik a vakság leggyakoribb okainak legyőzésében.

8. Citrusfélék:
Rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaznak,csökkenthetik a szívbetegségek és a szembetegségek kialakulásának kockázatát.

9. Eper:
Sok benne a C-vitamin, ráadásul magas vas tartalma miatt immunerősítő hatása is van.

10. Szója:
Magas a lecitin és a B-vitamin tartalma, ami élénkíti az agyi működést és erősíti az idegrendszert

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei