Méz-varázs

Már az ókorban is használták a gyógyító mézet. Természetesen akkor tudományos alapja még nem volt, mára bizonyították jótékony hatásait. Hálásak lehetünk a méheknek ezért az ajándékért…

Publikálva: 2008/08/18

Ma már háromszáznál is több mézfajtából válogathatunk. Sajátosságaikat elsősorban az határozza meg, hogy milyen virág(ok) nektárjából készülnek. Mindamellett, hogy a méz finom, roppant egészséges is.

Néhány jótékony hatás:

  • Hatékony édesítő (a szervezet gyorsabban dolgozza fel, mint pl. a cukrot)
  • Gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban (pl.: vas, magnézium, foszfor stb.)
  • Sok vitamint tartalmaz (pl.: A, C, E, B6 stb.)
  • Csökkenti a levertséget, fáradtságot
  • Antimikrobális hatású (gyulladások kezelhetők vele)

Igyekezzünk minél gyakrabban fogyasztani ebből a természet adta „gyógyszerből”.  Arra figyeljünk oda, hogy forralással illetve sütéssel veszít a táperejéből!

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei