Másnaposság űző levesek

Hasogat a fejed? A gyomrod sem az igazi? De éhes vagy? Két olyan levest mutatunk, amelyek már évek óta beválnak nekünk és előre elkészíthetőek.

Publikálva: 2012/01/10 · Forrás: NLCafe.hu

Fehérbabos csirkehúsleves


Miért? Mert egyszerre gyógyító húsleves és újévi babos étel.


Hozzávalók:

25 dkg száraz fehérbab

40 dkg csirkemell

2 nagy szál sárgarépa 

1 szál fehérrépa

1 szál póréhagyma

1 darab zellergumó

1 csokor zellerzöld

petrezselyem, só, bors


Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizét, lassú tűzön feltesszük főni a babot, hozzáadjuk a zellergumót és a zellerzöldet.

Mikor a bab megfőtt (1,5-2 óra), beletesszük a felkarikázott répát, a felkockázott csirkemellet (ha csontos volt a mell, a csirkecsontot is hozzáadjuk, ízletesebb lesz tőle a leves), sózzuk, borsozzuk, 30-35 percig főzzük. Majd beletesszük a felkarikázott póréhagymát és a felaprított petrezselymet, és további 5 percig főzzük.

 

Thai kókuszos csirkeleves

Miért jó? Mert a csili kicsit helyreteszi az embert, persze csak akkor, ha bírja.

Hozzávalók:

25 dkg vékonyra vágott csirkemell

5 dl húsleves

1 ek. apróra vágott gyömbér

2 ek. szárított citromfű

4-5 currylevél

2 db zöld citrom leve

4 ek. halszósz

1 ek. barna cukor

2 doboz kókusztej

2 db apróra vágott csili


Elkészítés:
A húslevest a gyömbérrel, a citromfűvel, a currylevelekkel felforraljuk. Forrás után mehet a csirke, a halszósz, a cukor és a kókusztej.

Főzzük meg a csirkét (kb. 20 perc), ügyelve, hogy ne forrjon meg, a levest szedjük tányérba, és (az elfogyasztott bor mennyiségétől függően) szórjuk meg csilivel.

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei