Mandulatej

FőoldalItalMandulatej

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 1 személyre

Mandulatej hozzávalói:

  • 2 kávéskanál juharszirup
  • 1 csésze hideg víz
  • 1 csésze nyers mandula

Mandulatej elkészítése:

Egy serpenyőbe forraljunk vizet, a már forrásban levő vízbe tegyük bele a mandulát 30 másodpercre. Szűrjük le, és hámozzuk meg őket. A leforrázott mandulát 1 csésze hideg vízzel, és a juharsziruppal helyezzük a turmixgépbe. Magas fokozaton, 2-3 percig turmixolva sűrű fehér tejet kapunk. Finom szűrőn szűrjük át. Ha ekkor sok kása marad, akkor nem turmixoltuk eleget.

Egy finom mandulatej ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1005 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei