Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Uborka

Az összetett, kevert saláták, koktélok alapanyaga lehet. Friss és tartósított formájában is felhasználjuk. A tartósított ecetes, vizes, kovászos és csemege ízesítésű uborkákat hámozva, szeletelve, darabolva használjuk fel. Tölthetjük, de ebben az esetben félbevágjuk és a magházát eltávolítjuk.
A friss uborkák fajtái közül a melegházi salátauborkát (kigyóuborka) friss zsenge állapotban zöld héjával együtt készíthetjük. A hagyományos uborkafajták előkészítésénél a héját mindig eltávolítjuk.
Az uborkaféléket előkészítés után különböző krémekkel tölthetjük. Jellegében hozzáillő díszítőanyaggal díszítjük és aszpikkal fényezzük. Szeletelve, darabolva salátákhoz készítjük elő. Díszítőkéssel formázva hidegtálak díszítő eleme is lehet.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei