Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Trópusi gyümölcsök

Az ananász a legváltozatosabb formákban a hidegételek díszítője, körete lehet. Nagy mennyiségben, tartósítva használjuk fel, főleg a kevert saláták készítésénél.
A friss ananászt egészben vagy hámozva is elkészíthetjük. Az egészben hagyott ananász tetejét levágjuk a rajta lévő zöld résszel együtt belsejét kivájjuk, ebbe különböző salátákat tölthetünk. Díszesen formázhatjuk, majd hideg húsételek, dísztálak körítésére tesszük a tálra.
Mangó : zöld vagy piros fajtája van, az őszibarachoz hasonló húsa van. Magját eltávolítva tölthetjük, de a saláták alkotóeleme is lehet.
Kiwi : barna, szőrös héja alatt üdezöld szinű húsa van, szeleteléskor tünik elő a köralakban elrendeződött magos része, ami fekete színű. Kedvelt díszítőanyag a szárnyas, a borjú és a vadételek mellé.
Papaya : a dinnyefa termése, sargás héjja van, félbevágva húsa rózsaszínes árnyalatú. Közepében sok mag található, amit előkészítéskor eltávolítunk. Nyersen, jól lehűtve, töltve tálaljuk.
Ismertetésünkben a gyakrabban vásárolható illetve egy-egy könnyen elérhető déligyümölcs található. Természetesen a gyümölcsöknek számos fajtájuk van ezenkívül amik színesebbé tehetik a hideg készítményeinket.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei