Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Scampi

Latin neve: Nephrops Norvegicus

Angol neve: Norway Lobster

Német neve: Norwebischer Hummer

Francia neve: Langoustine

Mérete: 20 - 22 cm.

A scampo, vagy scampi Anglia nyugati partján, Bretagne-nál, Spanyolország keleti partvidékén és az északi Adrián található a legnagyobb mennyiségben. Elterjedési területe 40 - 800 méter mélységig terjed. A scampi a tenger lágy mederfenekén él. Nagy tömegben fogják, így az élelmezés területén kiemelkedő jelentősége van. Ollói jelentéktelenek, mert vékonyak.

Konyhai előkészítése: a scampi farok részét használjuk fel, ezt a páncéljával együtt kicsavarjuk, így tároljuk hűtőben vagy fagyasztva. A fejtort is természetesen felhasználják rákvaj és rákeszenciák készítésére. Ezekkel a készítményekkel ízesítik a rákból készült ételeket.

Felhasználásuknál vegyük figyelembe, hogy csak friss rákokat dolgozhatunk fel. Minden rákfajtánál érvényes, hogy a húsa könnyen romlik, ezáltal mérgező lehet.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei