Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Saláták

A salátak készítése a hidegkonyhai munka szerves része. Táplálkozási szempontból igen jelentős készítmények, hiszen magas vitamin-, ásványi- és rostanyagtartalmuk miatt a szervezet nélkülözhetetlen anyagait tartalmazzák. Az egészséges étkezéshez kiválóan hozzájárulnak, mivel ásványi anyagaik a szervezet sav-bázis egyensúlyát karbantartják. A saláták szerepe étrendünkben sokáig csak a savanyúság fogalmával volt egyenlő, ami téves felfogás. Ma már a turizmus elterjedésével egyre többen ismerik fel a salátafogyasztás jelentőségét. A salátak készítésénéljelentős szerepe van az öntetek /dresszingek/ készítésének, ízesítésének. A kevert saláták készítésénél fontos, hogy az előkészített nyersanyagokat és az öntetet is jól ízesítsük. A nyers saláták előkészítésénél figyelmesen és tisztán kell dolgoznunk, mivel ezeket a készítményeket nem főzzük.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei