Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Paprika

A paprikafajták széles választéka áll rendelkezésükre a hideg ételek készítéséhez. Az édespaprikák közül a sárga, a zöld, a piros és a tölteni való paprikák főleg saláták készítesére és töltésre alkalmasak. A paradicsompaprika fajták közül a sötétzöld színű díszítésre és saláta készítesére, míg a piros fajta ételízesítő vitapric készítésére, töltésre és díszítésre is alkalmas. A csípős paprikák fajtái közül a hegyes zöld és piros színű paprika díszítésre, az apró csili, cseresznye és gyufapaprika inkább ízesítésre alkalmas. A töltehez használt paprikákat változatosan készíthetjük elő. Háztartásokban leggyakrabban nyersen-töltve készítik, ez természetese helyes, mivel a vitamin tartalma teljes mértékben megmarad a szervezet részére. Étteremben, ezenkívül úgy is elkészítik, hogy forró olajban vagy roston megsütik. Vékony héjját eltávolítják és a belső részét kikaparják, felhasználásig sós borsos, ecetes-olajos pácban tárolják. Ennek az a jelentősége, hogy több aroma anyagot tartalmaz, könnyebben tölthető és szeletelhető, de nagy százalékban a vitamintartalma is megmarad.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei