Lexikon - magyarázatok sütéshez, főzéshez

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 
Muscat Ottonel

Ezt a szőlőfajtát Moreau Robert angers-i kertész állította elő 1852-ben, nagy valószínűséggel Chasselas (saszla) és Muscat de Saumur fajták keresztezésével. Leginkább Európában, a szőlőtermesztés északi határához közeli borvidékeken terjedt el, ahol finom savtartalmú-, főleg reduktív iskolázású borok alapjául szolgál. A többi muskotályos fajtához képest, diszkrétebb gyümölcsösséget illetve fajtajelleget mutat, bora gyorsan fejlődik, többnyire a szüret utáni évben hozza legjobb formáját. Az utóbbi száz évben, ez lett az Elzászi borvidék vezető muskotálya, de Ausztriában is ez a legelterjedtebb muskotályfajta. Magyarország borvidékeinek Soprontól a Bükkaljáig terjedő északi láncolata, szintén ideális feltételeket kínál termesztéséhez.

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei