Krumplilángos

FőoldalÉdesDesszertKrumplilángos

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Krumplilángos hozzávalói:

Krumplilángos elkészítése:

Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk. A főtt, áttört, még langyos burgonyát a maradék langyos tejjel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. A közepesen kemény tésztába beledolgozzuk az olajat. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy méretű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Langyos helyen 1 órát pihentetjük. Forró olajban pirosra sütjük. Önmagában, vagy sajttal, tejföllel is fogyasztható. Sütés előtt a tésztát kissé széthúzogatjuk

Egy finom krumplilángos ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1243 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei