Krémes

FőoldalÉdesDesszertKrémes

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Krémes hozzávalói:

Krémes elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 cipót csinálunk, belőle, 4 órát pihentetjük. Tepsi hátát megzsírozzuk, 2 lapot sütünk. A krém hozzávalóiból krémet főzünk (gőz fölött) folytonos keverés mellett. Még forrón beletesszük a 4 tojás habját, és forrón megtöltjük a lapot. Rátesszük a másik lapot, porcukorral meghintjük. Ha kihűlt felvágjuk. Jó, ha egy napot áll. Francia krémeshez: kihűlés után tejszínhabbal (amibe kevés fixálót tettünk) takarjuk be a krémet, majd rá a második tésztalapot, utána dermesztjük.

Egy finom krémes ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1301 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei