Krakkói barackhabos-mandulás

FőoldalDesszertÉdesKrakkói barackhabos-mandulás

Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Krakkói barackhabos-mandulás hozzávalói:

Krakkói barackhabos-mandulás elkészítése:

A lisztet a puha zsiradékkal, a cukorral, a tojássárgájával, a darált mandulával, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral tésztává gyúrjuk. Letakarva, hideg helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát négy, 28 cm-es kerek lappá nyújtjuk, tortaformába helyezzük és villával megszurkáljuk. Egymás után, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 10-15 perc alatt arany sárga színűre sütjük. Rácsra téve kihűtjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleszitálunk 8 dkg porcukrot. A lekvárt szitán átpaszírozzuk, majd 15 dkg-nyit a habhoz keverünk. 3 tortalapot a krémmel megkenünk, és egymásra helyezünk. A negyediket a tetejére borítjuk. A maradék porcukrot és lekvárt meg a citromlevet kikeverjük, majd a mázat a torta tetejére és oldalára csorgatjuk. Mandulaszemekkel és aszalt sárgabarackkal díszítjük.

Egy finom krakkói barackhabos-mandulás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1133 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei