Kocsonyázott tojás gombával

FőoldalElőételKocsonyázott tojás gombával

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kocsonyázott tojás gombával hozzávalói:

Kocsonyázott tojás gombával elkészítése:

Egy lábasban vizet forralunk, sóval és ecettel ízesítjük. Amikor gyöngyözően forr a víz felütjük a tojásokat és vigyázva, hogy egészben maradon, beleengedjük. Lassan forraljuk két-három percig, majd szűrőkanál segítségével kiemeljük a forróvízből és hidegvízbe tesszük át. A tojások fehérjének keménynek kell lenni, míg a sárgája folyós maradjon. A lehűlt buggyantot tojásokat kivesszük a vízből, tiszta ruhaszalvétára tesszük, hagyjuk leszikkadni, majd megformázzuk, hogy szép sima legyen a felülete. Kicsi fém vagy porcelán formákat aszpikkal bélelünk /smizírozunk/. Felszeletelt gombával és petrezselyemmel díszítjük a belső felületét. Beletesszük az előkészített tojásokat, olvasztott aszpikkal kiöntjük és hűtőszekrényben megdermesztjük. Saláta levelekkel bélelt üvegtálra tálaljuk. Hasonlóan ehhez a készítményhez más anyagokkal is készíthetjük a kocsonyázott tojást. Például: sonkával, zöldborsóval rákkal, csirággal, halakkal.

Egy finom kocsonyázott tojás gombával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1506 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei