Kocsonyázott szarvaspástétom

FőoldalElőételKocsonyázott szarvaspástétom

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Kocsonyázott szarvaspástétom hozzávalói:

Kocsonyázott szarvaspástétom elkészítése:

Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát a fok hagymával együtt finomra aprítjuk, a répát meg a zellert lereszeljük. A szalonnát apró, a szarvashúst közepes kockákra vágjuk. A zöldségekkel együtt lábasba szórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a borókabogyóval fűszerezzük. 3-4 percig pirítjuk, a paradicsompürét meg a bort hozzáadjuk, és lefödve, kis lángon jó 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a liszttel megszórjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, hogy véletlenül se maradjon lisztízű. Ha kihűlt, kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. A vajat habosra keverjük, a vadpürét hozzáadjuk. A 2 evőkanálnyi zselatint 1 deci vízben megmelegítve, kevergetve föloldjuk. Ha már langyosra hűlt, a pástétomfűszer-keverékkel meg a rummal együtt a húsos masszához adjuk, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk. Közben a vörösboros zseléhez a bort a vízzel fölforraljuk, megsózzuk, az ananászlével ízesítjük. Az 5 deka zselatint beleszórjuk, kevergetve 2-3 perc alatt föloldjuk. Egy kuglófformát jeges vízbe állítunk, a langyos boros levet beleöntjük. Ha jól dolgoztunk, 2-3 perc alatt egy vékony réteg a forma oldalára kocsonyásodik belőle. Ananászdarabkákkal és koktélcseresznyével díszítjük az alját. A húsos masszát pástétomformába töltjük, közben ananászt meg koktélcseresznyét is rétegezhetünk bele. A maradék vörösboros levet ráöntjük (ha közben megkocsonyásodott volna, újra fölolvasztjuk). Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formát néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, tartalmát deszkára borítjuk. Cikkekre vágva, narancsszeletekkel díszítve tálaljuk. A kékáfonya-lekvárt kikeverjük, és külön kínáljuk a szarvaspástétomhoz.

Egy finom kocsonyázott szarvaspástétom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1475 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei