Kocsonyázott angolna magyarosan

FőoldalElőételKocsonyázott angolna magyarosan

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kocsonyázott angolna magyarosan hozzávalói:

Kocsonyázott angolna magyarosan elkészítése:

A halcsontból és a szeletelt vöröshagymából alaplét főzünk. Füszerpaprikát, kevés paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá. Sóval ízesítjük és cseresznye paprikával enyhén csípőssé tesszük. Az angolnát tisztítjuk, szeleteljük, sóval ízesítjük. Az alaplét leszűrjük és az angolnát megfőzzük benne. Egy mély tálaló tálba szedjük a megfőtt angolnát kihűtjük, majd zöldpaprika és paradicsom szeletekkel és metélőhagymával díszítjük. Az alaplébe hideg vízben megduzzasztott zselatint keverünk. Felforraljuk, majd tojásfehérjével derítjük. Rövid, mintegy félórai forralás után leszűrjük a halkocsonyát és gyakori kevergetés köben kihűtjük. A hűtést elősegíthetjük úgy, hogy hideg vízbe állítjuk az edényt. A megtálalt és megdíszítet angolnára merjük a kocsonyát, midig csak egy keveset, hogy a díszítés a halon maradjon.

Egy finom kocsonyázott angolna magyarosan ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1164 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei