Kimchi (koreai káposztasaláta)

FőoldalFőfogásSavanyúságZöldségesételKimchi (koreai káposztasaláta)

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Kimchi (koreai káposztasaláta) hozzávalói:

  • Kimchi (koreai káposztasaláta)
  • Kimchi (koreai káposztasaláta) elkészítése:

    A káposztát kisebb darabokra vágjuk, besózzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Jól átforgatjuk, 3 órán át állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.

    Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, az apróra vágott újhagymát a legvégén adjuk hozzá, 10 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a káposztához.

    Kimchi (koreai káposztasaláta) tippek:

    Fokhagyma-, ill. hagymaeszenciát úgy készíthetünk, hogy a megtisztított fokhagymagerezdeket, ill. az apróra vágott vöröshagymát botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn alaposan átnyomkodjuk, és az öntethez az így keletkezett folyadékot használjuk fel.

    Egy finom kimchi (koreai káposztasaláta) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2828 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Forrás: receptvarazs.hu

    Szólj hozzá a recepthez:




    Dzsekk (2012/01/23):
    Készített már valaki ilyet? finom? :D

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei