Kievi túrótorta

FőoldalDesszertÉdesKievi túrótorta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kievi túrótorta hozzávalói:

Kievi túrótorta elkészítése:

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt fagyos vajat és az ízesítő anyagokat. Összemorzsoljuk, majd a tojások sárgáját és a citrom levét is leszűrve, belegyúrjuk. Hűtőszekrényben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán három milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. Tortasütő karika segítségével három korongot vágunk ki a tésztából. Sütőlemezre tesszük, megszurkodjuk, hogy a gőz el tudjon párologni. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán átpasszírozzuk, porcukorral habosra kevert vajat vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat adunk hozzá. A tejszínt habbá verjük, meleg vízben feloldott, majd lehűtött zselatint adunk hozzá és a túróhoz keverjük. A tölteléket a megsütött és kihűtött tészta lapok közé töltjük. Célszerű a tortaformában elvégezni ezt a műveletet, mert így könnyebben megtartja a formát a készítményünk. A betöltött tortát hűtőszekrényben megdermesztjük. A hűtőből kivéve körülvágjuk a forma szélénél, levesszük a formát és cikkekre szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, kevés tejszínhabbal és szőlőszemekkel díszíthetjük.

Egy finom kievi túrótorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1155 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei