Kesudiós karfiolos hamburger

FőoldalElőételKesudiós karfiolos hamburger

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kesudiós karfiolos hamburger hozzávalói:

Kesudiós karfiolos hamburger elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, 20 percig vízgőzben pároljuk, pépesre főzzük, majd kihűtjük. Belekeverjük a vajat, a sajtot, a tojássárgákat sóval, borssal ízesítjük, végül a majonézt is hozzáadjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a hamburgereket. Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olajban megpároljuk. A kesudiót durvára daráljuk. A kenyérbelet elmorzsoljuk, és a zsemlemorzsába keverjük. A karfiolt rózsáira szedjük, salátástálba reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymet, a borsikafűt, a kenyeres zsemlemorzsát, a hagymát és a kesudiót. Sóval, borssal ízesítjük, és 4 darab, 1 cm vastag hamburgert formálunk a masszából, majd a maradék olajban, teflonban aranybarnára sütjük A zsemléket kettévágjuk, a karfiolkrémmel megkenjük, és rárakunk 1-1 meleg hamburgert.

Egy finom kesudiós karfiolos hamburger ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1288 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei