Kerobos csiga

FőoldalDesszertÉdesKerobos csiga

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kerobos csiga hozzávalói:

Kerobos csiga elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk, majd egy teáskanál cukorral és a tejjel elkeverve 15 percig állni hagyjuk, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a maradék cukorral, vajjal, tejföllel és az élesztős tejjel. Letakarjuk és megkelesztjük (kb. 1 óra). A tésztából két téglalapot formálunk és kinyújtunk. Megszórjuk a cukros kerobporral, a széleket kihagyva. Szorosan feltekerjük. 2 cm-es darabokra vágjuk, kivajazott sütőlapra fektetjük, tetejüket villával megszurkáljuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Egy finom kerobos csiga ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1112 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei