Kelt galuska

FőoldalDesszertÉdesKelt galuska

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kelt galuska hozzávalói:

Kelt galuska elkészítése:

A tojások sárgáját a tejjel, a cukorral, az élesztővel elkeverjük, és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk, 20-25 percig kelesztjük, majd lazán hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket, és tovább kelesztjük. Aztán két kanál segítségével galuskákat formázunk. Bő, forró olajban (180-200 °C) világosbarnára megsütjük. Tálra halmozzuk, porcukorral meghintjük, és külön szilvapálinkával elkevert szilvalekvárt adunk hozzá.

Egy finom kelt galuska ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1235 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei